Tulosta

MATKA UUTEEN KOTIISI ALKAA MEILTÄ! HELPOSTI!

Meillä on selkeä konsepti oman yksilöllisen kodin hankkimiseen. Kaikki tarjouksemme ja sopimuksemme ovat kiinteä hintaisia ja sitovia, siten matkan varrella ikävien yllätysten mahdollisuus on huomattavasti pienempi. Kanssamme on rakennettu jo yli 1500 omaa kotia!

1) Alustava tutustuminen rakennuspaikkaan

Rakennuspaikan valinta vaikuttaa oleellisesti rakennuskustannuksiin ja suunnitteluratkaisuihin, siispä ammattilaisen näkemystä kannattaa käyttää jo tontin valinnasta alkaen. Tulkitsemme rakennuskaavamääräykset ja annamme vinkkejä millaisen talon ja millaisilla rajoituksilla rakennuspaikalle voidaan rakentaa. Tämä palvelumme Kuopion talousalueella on ilmaista.

2) Suunnittelutarjouspaketti

Alustavan tutustumisen jälkeen teemme tarjouksen tarvittavasta suunnittelupaketista, joka jakautuu kolmeen vaiheeseen.

Ensimmäinen vaihe sisältää ARKKITEHTILUONNOKSET, joilla voitte pyytää vertailukelpoiset tarjoukset haluamiltanne talotoimittajilta. 

Toinen suunnitteluvaihe sisältää rakennuslupaan tarvittavat suunnitelmat: RAKENNUSLUPAPIIRUSTUKSET, ENERGIASELVITYS ja PÄÄSUUNNITTELIJAN PALVELUT.

Kolmanteen suunnitteluvaiheeseen sisältyvät toteutussuunnitelmat: RAKENNE-, LVI- ja SÄHKÖSUUNNITELMAT. Muita mahdollisia vaiheen suunnitelmia ovat esim. SISUSTUS- JA VALAISTUSSUUNNITELMAT sekä KALUSTESUUNNITELMAT.

3) Arkkitehtiluonnossuunnittelu

Esimerkkikuvia arkkitehtiluonnossuunnitelmista.

Arkkitehtimme tutustuu tarkemmin rakennuspaikkaan ja olemassa oleviin määräyksiin sekä teidän tarpeisiin ja toiveisiin. Niiden perusteella laaditaan ensimmäinen versio luonnossuunnitelmista. Pidettyjen palavereiden perusteella luonnossuunnitelmia tarkennetaan ja muutetaan kohti lopullisia suunnitelmia. Luonnossuunnitelmat esitellään myös rakennusvalvontaviranomaiselle. Näillä suunnitelmilla saatte samanlaisen tarjouksen haluamiltanne talopakettitoimittajilta.

4) Talopakettitarjous

Edellä mainituilla luonnossuunnitelmilla saatte pyydettyä vertailukelpoiset talopakettitarjoukset haluamiltanne talotoimittajilta. Tarjouspyyntö kannattaa pyytää suoraan Pientaloteollisuus ry:n tekemän ja Kuluttajaviraston hyväksymän ohjeen mukaisesti, esim. VESIKATTOVALMIS. Mukaan kannattaa pyytää tietenkin sitovat asennustarjoukset.

Tässä vaiheessa tulee vahvistaa lopullinen rakentamisen aikataulu, niin muiden suunnitelmien ja asennusten kuin talopakettitoimittajankin osalta.

5) Rakennuslupavaihe

Esimerkkikuvia rakennuslupapiirustuksista.

Talopaketin valinnan jälkeen luonnossuunnitelmia tarkennetaan edelleen vastaamaan toimittajan mitoituksia ja muita ominaisuuksia. Samalla pääsuunnittelija laatii tarvittavat rakennuslupalomakkeet, esim. lupahakemus, naapurinkuulemislomakkeet, väestörekisterikeskuksen RH-lomakkeet jne. Lisäksi tehdään tarvittava energiaselvitys rakennuksen kokonaisenergian kulutuksen ja määräyksen mukaisuuden selvittämiseksi.

6) Toteutusvaiheen suunnittelu, rakennesuunnitelmat

Esimerkkikuvia rakennepiirustuksista.

LVI- ja sähkösuunnittelijat kannattaa valita jo hyvissä ajoin, sillä rakennesuunnittelija tarvitsee mainittuja tietoja voidakseen omiin suunnitelmiinsa tarvittavat tekniikkavaraukset. Rakennesuunnitelmat ovat talon rakentamisen kaikkein tärkeimmät suunnitelmat, niiden avulla arkkitehdin paperilla oleva koti tehdään tontille.

OTA PIKAISESTI YHTEYTTÄ JA TAVATAAN TONTILLANNE!


Rakentavin terveisin

Jarmo Korhonen
rak.ins., diplomitalomyyjä
puhelin: 050 501 5800
Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

RA-Suunnittelu Oy | Technopolis, Viestikatu 7 | 70600 KUOPIO | Puh. 050 501 5800